Dit zijn de andere website van Boehringer Ingelheim

Complicaties

Suikerziekte bij de kat behandelen?

Suikerziekte bij de kat behandelen?

Wat als je kat suikerziekte heeft?

Suikerziekte bij de kat wordt vaak pas geconstateerd als de alvleesklier niet meer in staat is om insuline aan te maken. Kortom, de kat is al ziek en niet meer te genezen. Hierbij komt vaak de vraag naar voren of behandeling nog gewenst is of dat er vanwege de suikerziekte wordt gekozen om de kat te laten inslapen. Dankzij een door de dierenarts geadviseerde behandeling, gecombineerd met goede voeding en insuline, kan de kwaliteit van leven voor jouw kat nog heel goed zijn.

Informatie over behandeling

Levensverwachting kat

 

Complicaties bij suikerziekte

Een kat met suikerziekte loopt risico’s door het gebruik van insuline. Deze complicaties worden gelukkig niet vaak gezien bij katten die op de juiste manier behandeld worden. Wel is het belangrijk dat je alert bent op de twee aandoeningen, die bij katten met suikerziekte kunnen voorkomen. Als ze onbehandeld blijven, kunnen deze aandoeningen namelijk ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van jouw kat:

  • Diabetische ketoacidose (DKA): aandoening die wordt veroorzaakt door een langdurig verhoogde bloedglucosespiegel. Dit staat ook wel bekend als een hyper bij de kat.
  • Hypoglykemie: een zeer lage bloedglucosespiegel, bijvoorbeeld door de injectie van te veel insuline. Hier wordt wel over gesproken als een hypo bij de kat.

 

Vermoed je dat jouw kat misschien een van deze aandoeningen heeft? Neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts.

 

Symptomen hyper

Symptomen hypo