Dit zijn de andere website van Boehringer Ingelheim

Tips kat met suikerziekte

Voedingstips voor je kat

Voedingstips voor je kat

Suikerziekte bij de kat is een ernstige aandoening en meestal niet te genezen. Het is best schrikken als je een kat met suikerziekte hebt. Als er niet wordt gekozen voor een behandeling, dan kan dat zorgen voor ernstige verstoringen van de stofwisseling die kunnen leiden tot coma of overlijden. Een passende behandeling, op advies van de dierenarts, is daarom aan te raden. Het beste is om dit voor jouw kat met suikerziekte te combineren met geschikt dieetvoer voor de kat.

Behandeling kat met suikerziekte

 

Voedingstips voor de te dikke kat

Het is belangrijk om je bewust te zijn van wat je je kat te eten geeft, vooral als je kat overgewicht heeft. Dat draagt namelijk bij aan de suikerziekte. De dierenarts kan voedingstips voor de te dikke kat met suikerziekte geven. De voedingstips van de dierenarts gaan over welk voer het meest geschikt is voor je kat, en - ook heel belangrijk - hoeveel je daarvan per dag mag geven. Katten met suikerziekte lijken het erg goed te doen op dieetvoer dat weinig koolhydraten en extra eiwit bevat. Bij de dierenarts kun je dieetvoer krijgen dat speciaal is afgestemd op de behoeften van katten met suikerziekte. 

 

Insuline aan de kat toedienen

Alleen dieetvoer voor de kat is natuurlijk niet voldoende om de kat met suikerziekte goed te behandelen. Het gaat om een combinatie van dieetvoer voor de kat, meer lichaamsbeweging en insuline injecteren bij de kat. 

Tips insuline injecteren kat