Dit zijn de andere website van Boehringer Ingelheim

Behandeling

Behandeling suikerziekte bij de kat

Behandeling suikerziekte bij de kat

Wanneer jouw kat de diagnose ‘suikerziekte’ krijgt, dan wordt er door de dierenarts een behandeling opgestart. De behandeling kan uit de volgende onderdelen bestaan:

  • Insuline injecteren bij de kat
  • Dieetvoer kat
  • Meer lichaamsbeweging

Als er sprake is van een onderliggende aandoening of een aandoening die de behandeling van suikerziekte bij de kat bemoeilijkt, is het belangrijk dat die aandoening ook aangepakt en behandeld wordt. Geneesmiddelen die suikerziekte kunnen veroorzaken, moeten geleidelijk worden afgebouwd. Behandel altijd op advies van de dierenarts. 

Achtergrond suikerziekte kat

 

Controle van je kat

Als je kat voor suikerziekte wordt behandeld, dan wil de dierenarts je kat regelmatig controleren. Als alles goed gaat, vindt deze controle om de drie à vier maanden plaats. Waarschijnlijk doet de dierenarts tijdens deze bezoeken enkele onderzoeken en metingen, zoals:

  • Controle van de algehele gezondheid van je kat
  • Wegen van je kat en bespreken van dieetvoer kat
  • Bloedonderzoek om de hoeveelheid glucose en/of fructosamine te bepalen
  • Urineonderzoek

 

Onderdeel van de behandeling is insuline injecteren bij de kat, meestal in combinatie met speciaal dieetvoer. Deze aanpak verlaagt namelijk de te hoge bloedglucosespiegel en zorgt ervoor dat de cellen in het lichaam glucose weer als voornaamste brandstof kunnen gebruiken. Het uiteindelijke doel van de behandeling, inclusief de insuline-injecties en dieetvoer, is het onder controle krijgen van de verschijnselen van suikerziekte. Zo kun je jouw kat een zo goed mogelijke kwaliteit van leven geven.

Tips suikerziekte kat behandeling